Приходите от имуществени и други местни данъци през новата година в

...
Приходите от имуществени и други местни данъци през новата година в
Коментари Харесай

Приходите от данъка върху автомобилите спадат с 5,3 на сто

Приходите от имуществени и други местни налози през новата година в Сливен са планувани на 12,3 млн.лева, демонстрират цифрите в проекто-бюджета на общината. Спрямо миналата година понижението е от 2 %. Имотният налог няма да нараства. А приходите от налога върху транспортните средства ще спаднат с 5,3 на 100, защото при образуването му са заложени най-ниските ставки, избрани от закона.

Общият размер на приходите възлиза на 35,8 млн.лева или с близо 2 млн.лева по-малко спрямо проекта за 2018 година.
 Кметът на Сливен Стефан Радев Кметът на Сливен Стефан Радев
Новият общински бюджет на Сливен се характеризира с усъвършенстване на разноските, засилена фискална дисциплинираност и обезпечаване на средства за капиталовата стратегия, в която приоритет са уговорките по европейските оперативни стратегии, оповестиха от локалната администрация. Бюджетната рамка възлиза на 92 млн.лева. От тях близо 7,7 млн.лева са за финансови разноски. С целевата дотация от страната ще бъдат осъществени поправки на уличната мрежа за 850 хил.лева, на тротоари – за 737 хил.лева и на алеите в гробищния парк – за над 300 хил.лева. Собствените средства, които ще бъдат заделени за финансови разноски, са в размер на 5,3 млн.лева.

Планирани са средства за обслужване на краткотрайни и краткосрочни заеми, получени за обезпечаване на финансиране по европроекти, както и за обслужване на облигационния заем на общината в размер на 2,6 млн.лева за погашения, такси и лихви. През 2019 година община Сливен ще може да “диша ” по-спокойно, защото съумя да ликвидира всички наследени просрочия в размер на десетки милиони левове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР